Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Hopsakee de wijde wereld in

Uit mijn comfortzone, is a-relaxed! Je comfortzone beschermt je tegen verandering, je comfortzone is niet altijd een fijne plek. Het is vertrouwd, veilig, de meeste mensen blijven hier maar al te graag in. Uit je comfort zone stappen is spannend; het onbekende.

Ik heb periodes in mijn leven dat ik heel graag uit mijn comfortzone stap en periodes waar ik een echte huismus ben. De een wilt graag uit zijn comfortzone en de ander niet. Voor beide is het best wel spannend om dit te doen!

Je gaat meer beslissingen nemen, want je doorbreekt een routine. Wellicht ga je twijfelen, je hartslag zal misschien versnellen, bang om fouten te maken, gespannen (je zenuwstelsel en je spieren) en je bent zenuwachtig. Het maakt dingen in je los die je niet gewent bent. Het gaat erom dat je juist de goede hoeveelheid uit je comfortzone stress ervaart, gezonde stress. Dat zorgt ervoor dat je groeit en je creativiteit gaat stromen, hoe mooi is het om nieuwe dingen te leren! Je hersenen worden lekker geactiveerd buiten die comfortzone, buiten jou routines! Belangrijk is wel om een goede balans te hebben in buiten en binnen je comfortzone en dingen te doen die bij jou passen. Die voor jou belangrijk, interessant zijn, waar jij een glimlach van op je gezicht krijgt.

Alleen op vakantie betekent alleen op pad, alleen naar evenementen toe, uitstapjes, alleen op andere mensen afstappen. Als je alleen naar een evenement gaat of op een groep afstapt voelt dat heel anders dan dat er een vertrouwd iemand naast je staat.

Ik ben sociaal, maar kan ook verlegen zijn. Ik ben introvert en op mijn momenten kan ik extravert zijn. Ik vind het heerlijk om naar drukke evenementen te gaan en tussen de mensen te zijn, maar het meeste van de tijd ben ik graag op mezelf en alleen. In groepen voel ik mij minder 'sterk'. In een groep praten, jezelf voorstellen, iets over jezelf vertellen pffff.. ken je dat gevoel? Je gaat helemaal in je hoofd zitten, gedachtes, je denkt 'niet rood worden' en ja hoor je wordt nog roder dan een tomaat. Het liefste ren ik op zo'n momenten weg. Toch zijn dat dingen die ik hier heb gedaan en geleerd, ik train mezelf hierin.

Mooie dingen gebeuren en ontwikkelen zich als je uit je comfortzone stapt, je groeit en er gaat een wereld voor je open!

Stap jij wel eens uit je comfort zone?
Hoe ga jij om met schaamte?
Hoe ga jij om met spannende dingen in je leven?
Hoe creëer jij jou eigen comfort buiten je comfortzone?

Deze schildpad verliet gisteren ook zijn comfortzone, hopsakee de wijde wereld in!

Heel veel liefs,

Min

Contact

De 5 voordelen van meditatie

1 jaar geleden

Gisteren heb ik het gehad over meditatie. Nou ben ik van mening dat mediteren voor iedereen anders kan zijn en dat er niet een manier is. Het kan voor iedereen zeker voordelen hebben, maar doe het vooral op de manier die bij jou past.

Lees verder

I said yes!

1 jaar geleden

'Ja ik wil!' Ik beloof mezelf altijd lief te hebben, te vertrouwen en te respecteren. Ik steun mezelf in voor en tegenspoed. Ik geef mezelf alle ruimte die ik nodig heb. Ik beloof trouw te zijn aan mezelf.

Lees verder

Hopsakee de wijde wereld in!

1 jaar geleden

Uit mijn comfortzone, is a-relaxed! Je comfortzone beschermt je tegen verandering, je comfortzone is niet altijd een fijne plek.

Lees verder

Create your own get-to-stay!

1 jaar geleden

Daar zit je dan, een vrijdagavond. Moe van een week werken, ‘van het normale leven’. In de studentenmond het burgerleven genoemd.

Lees verder

F@cking perfect, Perfectionisme

1 jaar geleden

Wat betekent dat voor jou? Ik wilde alles wat ik deed perfect doen, dit kan storend zijn voor mensen om mij heen of juist makkelijk.

Lees verder

Depressie, het zwarte monster

1 jaar geleden

Deze week is de Dutch Happinnes week. Alle activiteiten zijn afgelast, maar toch wil ik bij deze aandacht vragen voor depressie.

Lees verder

The good shit, the bad shit and the bullshit.

1 jaar geleden

Op een mooie lentedag, in het park en op festivals verklaren mijn vrienden en ik elkaar de liefde. The good shit delen we maar al te graag en de bullshit ook, heerlijk!

Lees verder

 

Website laten maken door Mijndomein

Open cookie voorkeuren