Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Mijn reis naar vrijheid

Carrière maken, reizen, ieder weekend feest, enorm veel sporten, festivals afstruinen, jezelf verliezen in de liefde, een willen zijn met de natuur, diëten en verschillende leefstijlen uitproberen. Ik heb het allemaal geprobeerd. Achteraf was ik vooral opzoek naar mezelf. Natuurlijk leerde ik mezelf in deze settingen beter kennen en was het vooral ontzettend leuk.  

Echter, het gevoel van vrijheid dat ik ervaarde tijdens zo’n fantastische reis, tijdens een festival, tijdens mijn werk en het sporten, dat gevoel verdween zodra ik weer thuis op de bank zat. Thuis op de bank zitten was het laatste waar ik zin in had. Stil zitten was erg lastig. Dat voelde als stilstand, saai en onnodig. 

Het niet stil zitten weerhield mij er wel van keuzes te maken die bij mij paste. Ik liet mij leiden door wat de maatschappij van mij verwachtte, door mijn gedachtes en mijn emoties. Ik had eigenlijk geen idee wie ik was. Waardoor ik vaak twijfelde, gekke sprongen maakte en een baan had die het eigenlijk niet helemaal voor mij was. 

Maar goed, ik mocht niet klagen. Ik had alles. Ik was gezond, had een goed inkomen, leuke vrienden en een fijne familie. Toch knaagde er iets. Ik had enorme hoeveelheden onrust in mij en lichamelijke klachten die ik altijd negeerde. Ik was vaak ziek, moe en constant druk. Ik was constant op zoek naar meer, beter, mooier, sterker, leuker, het beste van het beste.

‘Is dit alles?’

Was een vraag die in mijn achterhoofd speelde. 

Op een gegeven moment kwam ik gedwongen tot stilstand. Mijn lichaam wilde niet meer, ik had mezelf opgebrand. Een burn-out. In deze tijd ben ik gaan investeren in mezelf en in mijn persoonlijke groei. Dat is het moment dat ik mezelf beter leerde kennen. Eindelijk had ik de rust om achter antwoorden te komen en een hoeveelheid zelfkennis op te doen. 

‘Wie ben ik?’

‘Wat wil ik?’ 

‘Hoe ziet mijn leven eruit?’

‘Waar wil ik naar toe groeien?’

Ik nam ingrijpende beslissingen waardoor mijn relatie ten einde kwam en mijn vaste baan gaf ik op. Ik had niks meer waarvan ik dacht gelukkig te worden. 

Wat was er veranderd? 

Ik stopte met denken en ik ging voelen. Ik ging voelen welke keuzes ik wilde maken in mijn leven en sprong in het diepe. Ik zat op de bank nadat ik dacht alles ‘kwijt’ te zijn, maar mijn gevoel zei dat dit de juiste keuzes waren. Geen financiële zekerheid meer, geen vastigheid, geen relatie, geen vaste baan, geen huis, geen kinderen, geen mooie auto, geen maatje 34, geen huisdieren. Alles waarvan ik dacht gelukkig te worden, had ik niet. Toch zei mijn gevoel dat ik gelukkiger was dan ooit en ik had vertrouwen in mezelf. 

Ik was al gelukkig zonder al die dingen. Toen kwam het besef:  ‘zo voelt echte vrijheid’

 

Mijn reis naar vrijheid

Lees verder

 

Plezier-Energie-Passie

Lees verder

 

Mind your Growth

Lees verder

 

Millennial

Lees verder

 

Website laten maken door Mijndomein

Open cookie voorkeuren